Continue Assurantiën & Makelaars

Jouw expert in financieel advies en makelaardij

Wil je advies ontvangen over verzekeringen, of hoe je hierop kunt besparen? Wij vergelijken verzekeringspremies met elkaar, maar houden ook de polisvoorwaarden in de gaten. Met het juiste verzekeringsadvies, afgestemd op jouw persoonlijke situatie, weet je zeker dat je verzekeringen exact aansluiten bij jouw wensen en behoeften.

Wonen en gezin

  • Aansprakelijkheidsverzekering
    Stoot je per ongeluk het antieke beeldje van je oma van de kast of help je een goede vriend met klussen maar beschadig je daarbij zijn dure nieuwe tv? Maakt je kleuter tijdens het spelen een fikse kras op de auto van de buurvrouw of keilt je tiener een bal door de ruit bij de overburen?

    Met een aansprakelijkheidsverzekering verzeker je je – het woord zegt het al – tegen het risico van aansprakelijkheid. Dat betekent dat je je verzekert tegen de financiële gevolgen van schade die je onopzettelijk aan een ander toebrengt.
    Hoewel het hebben van een aansprakelijkheidsverzekering niet verplicht is, kun je er jezelf en je gezinsleden een hoop financiële ellende mee besparen. Als je schade veroorzaakt bij een ander kunnen de kosten in sommige situaties flink oplopen. Ben je niet voor aansprakelijkheid verzekerd, dan komen deze kosten volledig voor je eigen rekening. Een aansprakelijkheidsverzekering helpt je om een dergelijke uiterst onaangename situatie te voorkomen.
  • Gezinsongevallenverzekering
    De gezinsongevallen keert uit als bijvoorbeeld blijvende invaliditeit ontstaat na een ongeval. Ook in geval van overlijden als gevolg van een ongeluk ontvangen de nabestaanden een uitkering.
  • Inboedelverzekering
    Wat is inboedel? De term inboedel omvat alle roerende zaken die tot je huishouding behoren oftewel alle spullen in je huis die verplaatsbaar zijn. Denk daarbij niet alleen aan je kleren en tafels en stoelen, maar ook – hoe vreemd dat misschien klinkt – aan kleine huisdieren zoals honden en katten.

    Wordt bijvoorbeeld je laptop gestolen of je lievelingsschilderij, of raakt je nieuwe bank verpest door een lekkage, dan dekt de inboedelverzekering de schade. Bovendien kun je je inboedelverzekering desgewenst uitbreiden met extra dekkingen zoals:
    • Bijzondere bezittingen ( als je bezittingen meer waard zijn dan het standaard verzekerde bedrag
    • Smartphone en tablet (deze zijn dan tevens verzekerd tegen vallen en stoten)
    • Buitenhuis (opdat ook je inboedel buiten de eigen woning is meeverzekerd)
    • Huurders en eigenaarsbelang (hiermee verzeker je tevens de verbeteringen/uitbreidingen – zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of een nieuwe keuken - die je hebt gedaan aan je huurwoning of koopappartement met vereniging van eigenaren)
  • Rechtsbijstandverzekering
    Stel je voor dat je het met een boze buurman aan de stok krijgt over perceelgrenzen of overhangende takken of dat je baas je de laan wil uitsturen zonder zich iets aan te trekken van regels en wetten. Of misschien raak je wel betrokken bij een ongeval.
    Allemaal situaties waarin deskundige juridische hulp welkom of misschien zelfs essentieel is. Helaas kunnen advocaatkosten vaak hoog oplopen. Met een rechtsbijstandverzekering kun je zonder zelf voor de kosten te moeten opdraaien toch gebruik maken van juridische hulp.
  • Woonhuisverzekering (opstalverzekering)
    De woonhuis- of opstalverzekering dekt eventuele schade aan je woning indien het schade betreft aan alles wat vastzit aan je huis zoals bijvoorbeeld het dak of de regenpijpen. Heb je een eigen huis met een hypotheek, dan verplicht de hypotheekverstrekker je meestal om een opstalverzekering af te sluiten. De opstalverzekering dekt onder andere schade door inbraak of noodweer.

Verkeer

  • Auto-/Bromfiets-/Motorverzekering
    Iedereen die een auto (of een bromfiets of motor) bezit is verplicht om een WA-verzekering (wettelijke aansprakelijkheidsverzekering) af te sluiten. Deze verzekering dekt de schade die je een ander berokkent in het verkeer. Je kunt de verplichte WA-verzekering desgewenst uitbreiden met een aantal extra opties waar we je graag meer over vertellen.
    • Schade aan derden
    • Ruitschade
    • Brand en storm
    • Diefstal en inbraak
    • Schade aan je eigen voertuig die je zelf hebt veroorzaakt
  • Inzittendenverzekering (Opzittendenverzekering bij een motor)
    Met een inzittendenverzekering zijn jij en je passagiers verzekerd voor schade als gevolg van een ongeval. Daarbij is het niet van belang wie er schuldig is. Bij een Ongevallenverzekering inzittenden is alleen de schade aan personen (die gewond raken of overlijden) verzekerd. Kies je voor een Schadeverzekering inzittenden, dan is ook de materiële schade gedekt.
  • Pechhulp
    Strand je met pech langs de kant van de weg? Met een Pechhulp verzekering ben je 24/7 verzekerd voor hulp zoals – indien mogelijk – reparatie van je auto of vervoer naar een garage en/of je bestemming.
  • Aanhangwagen
    De aanhangwagenverzekering dekt schade aan of diefstal van je aanhangwagen, boottrailer of paardentrailer.
  • Fiets- en E-bikeverzekering
    Een fiets en zeker een E-bike kost tegenwoordig al snel duizenden euro’s. Om jezelf te behoeden voor een ongewenste financiële strop is het dan ook aan te raden je vervoermiddel tegen diefstal en schade te verzekeren.
  • Oldtimerverzekering
    Net als bij elke andere auto is het wettelijk verplicht om een WA-verzekering te hebben als je een oldtimer bezit. Om een oldtimerverzekering te kunnen afsluiten is het verplicht om een auto te hebben voor dagelijks gebruik.

Recreatie

  • Watersportverzekering
    Hoewel een watersportverzekering in Nederland niet verplicht is, is het als je een boot hebt toch verstandig er eentje af te sluiten. Ook op het water kan er van alles misgaan, en het zou jammer zijn als een middagje varen om welke reden dan ook eindigt in een financiële strop.
    Net als bij je autoverzekering kun je bij de watersportverzekering kiezen uit drie basisdekkingen: de wettelijke aansprakelijkheid (WA), basis casco en de uitgebreide casco.
    Naast bovengenoemde basisverzekeringen kun je ook nog kiezen voor aanvullende opties. Zo is het mogelijk om je trailer of volgboot mee te verzekeren. Bovendien kun je – vergelijkbaar met de aanvullende mogelijkheden bij je autoverzekering - een Ongevallenverzekering opvarenden afsluiten en je voor pechhulp en/of rechtsbijstand verzekeren.
  • Caravan verzekering
    Met een caravanverzekering is schade aan je caravan, vouwwagen of stacaravan verzekerd voor diefstal, bij schade door storm, brand, blikseminslag of ontploffing en bij aanrijdingen of andere ongelukken op de weg. Ook schade aan de inboedel, luifel, voortent of accessoires kun je verzekeren. Schade die je bij iemand anders veroorzaakt met de caravan valt niet onder deze verzekering. Deze schade is vaak gedekt op de verzekering van het trekkende voertuig.
  • Camper verzekering
    Net als je auto en je motor is ook een camper uiteraard een motorvoertuig. Dat houdt automatisch in dat het wettelijk verplicht is om minimaal een WA-verzekering te hebben, die je indien gewenst kunt uitbreiden opdat ook eventuele schade aan je eigen camper verzekerd is.

Reis- en annuleringsverzekering

Een reisverzekering verzekert je tegen schade en/of diefstal die zich voordoet tijdens je reis. Je kunt daarbij kiezen uit een doorlopende of een kortlopende reisverzekering. Als je maar zo nu en dan weggaat voor een korte vakantie is de kortlopende reisverzekering een prima keuze, maar ben je vaak op reis of geniet je van lange vakanties, dan ben je voordeliger uit met een doorlopende reisverzekering waarmee je het gehele jaar door verzekerd bent. Daarbij kun je zelf bepalen of je kiest voor wereldwijde dekking of slechts binnen Europa.

Sluit je bij het boeken van je reis een annuleringsverzekering af, dan worden - mits je aan de voorwaarden voldoet - je kosten vergoed als je reis onverhoopt niet kan doorgaan. Realiseer je daarbij wel dat je annuleringsverzekering slechts in bepaalde situaties uitkeert, bijvoorbeeld bij ziekte of overlijden van een naast familielid.

Ook voor je reisverzekering geldt dat je de dekking met een aantal opties kunt uitbreiden. Zo kun je met betrekking tot je bagage kiezen uit meerdere verzekerde bedragen en eigen risico’s. Hetzelfde geldt voor bijzondere sporten en je sportuitrusting. Niet alle sporten (zoals o.a. wintersport, rafting) zijn namelijk standaard meeverzekerd, en ook de prijs van je (dure) sportuitrusting overstijgt mogelijk het standaard verzekerde bedrag voor bagage.

Ook tijdens je vakantie kan je van alles overkomen, zodat het wenselijk kan zijn je (bij) te verzekeren voor geld (tot maximaal € 500 per reis), pechhulp, ongevallen en medische kosten.
Vooral het uitbreiden van je verzekering met dekking van medische kosten kan een verstandige keuze zijn, nu dergelijke kosten in het buitenland vaak veel hoger uitvallen dan we in Nederland gewend zijn. Het is daarbij overigens wel noodzakelijk om een Nederlandse zorgverzekering te hebben.
Reis je zakelijk en wil je toch verzekerd zijn, dien je je verzekering uit te breiden met de keuzedekking zakelijke reis, nu je met je standaard reisverzekering alleen verzekerd bent tijdens particuliere reizen.

Levens- en inkomensverzekeringen

In ieders leven komen gebeurtenissen voor die je wereld volledig ondersteboven gooien en een enorme emotionele impact hebben. Vaak in positieve zin, maar helaas ook onvermijdelijk in een negatieve en verdrietige vorm. Denk bijvoorbeeld aan het overlijden van een partner, langdurige ziekte, werkloosheid of een echtscheiding. Stuk voor stuk life events die ook nog eens grote financiële gevolgen kunnen hebben. Want stel je voor dat je partner wegvalt, of je onverwacht je baan verliest, heb je dan voldoende reserves? Kun je je hypotheek nog wel betalen? Of de kinderopvang? Is er voldoende spaargeld voor de uitvaart? Allemaal heel reële vragen waarmee je in een situatie waarin je alle zeilen moet bijzetten om je emotioneel staande te houden liever niet geconfronteerd wil worden.

Gelukkig bestaan er diverse levens- en inkomensverzekeringen die je helpen je tegen het stukje financiële ellende dat een life event met zich kan meebrengen te beschermen. Hieronder zullen we er in het kort enkele voor je beschrijven.

  • De overlijdensrisicoverzekering (OVR)
    De overlijdensrisicoverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met een hypotheek. Koop je samen met je partner een huis, dan is de kans groot dat de hypotheeklasten in geval van het overlijden van je partner te hoog zijn om in je eentje te dragen. Met de uitkering uit de overlijdensrisicoverzekering kan je hypotheek in een dergelijke situatie (deels) worden afgelost zodat de woning kan worden behouden. Ook kan een OVR worden afgesloten om een krediet mee af te lossen opdat er na een overlijden voor de nabestaanden voldoende financiële ruimte resteert.
    Er zijn drie soorten overlijdensrisicoverzekeringen:
  • De annuïtair dalende overlijdensrisicoverzekering
    Deze verzekering is een verstandige keuze als je een annuïteitenhypotheek hebt. Het verzekerde bedrag daalt namelijk op dezelfde manier als de aflossing van je annuïteitenhypotheek. Op die manier loopt de dekking van de overlijdensrisicoverzekering synchroon met je hypotheekschuld, waardoor in geval van uitbetaling altijd voldoende wordt uitgekeerd om de op dat moment nog openstaande hypotheekschuld af te lossen.
  • De lineair dalende overlijdensrisicoverzekering
    Deze OVR wordt begrijpelijkerwijs vaak samen met een lineaire hypotheek afgesloten. Ook bij een lineair dalende verzekering daalt het verzekerde bedrag gedurende de looptijd met een vooraf gekozen rente percentage.
  • Gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering
    Bij een gelijkblijvende overlijdensrisicoverzekering blijft het verzekerde bedrag gelijk over de hele looptijd. Deze vorm werd vaak in combinatie met een aflossingsvrije hypotheek afgesloten. Ook is deze OVR een goede keuze als je je nabestaanden een vast bedrag wilt nalaten.

    Naast de diverse overlijdensrisicoverzekeringen is er ook de mogelijkheid om een uitvaartverzekering af te sluiten. De kosten van een uitvaart worden vaak onderschat en kunnen behoorlijk uit de pan rijzen. Met een uitvaartverzekering weet je zeker dat je je geen zorgen hoeft te maken over de rekening van de begrafenisondernemer. Er zijn diverse soorten uitvaartverzekeringen zoals bijvoorbeeld de naturaverzekering en de kapitaalverzekering. Wij bekijken graag samen met jou welke uitvaartverzekering voor jou de meest geschikte is.

Arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV)

  • De Hypotheek Aflos Verzekering
    Deze verzekering keert éénmalig uit bij arbeidsongeschiktheid en lost op die manier een substantieel deel van je hypotheek af, waardoor je maandelijkse hypotheeklast aanzienlijk lager wordt. Een aanvullende verzekering tegen werkloosheid is een optie.
  • De maandlastbeschermer
    De maandlastbeschermer is een arbeidsongeschiktheidsverzekering die speciaal is ontwikkeld voor eigen huisbezitters in loondienst. Deze verzekering voorziet in een vast bedrag per maand met als doel het kunnen blijven voldoen van je woonlasten. Je kunt je aanvullend tegen werkloosheid verzekeren.
  • De werknemers AOV
    Ook de werknemers AOV is bedoeld om financiële problemen te ondervangen voor eigenwoningbezitters in loondienst, waarbij het eveneens tevens mogelijk is om je aanvullend te verzekeren tegen onvrijwillige werkloosheid.
  • Ondernemers AOV
    Als ondernemer dien je er zelf voor zorg te dragen dat je bij arbeidsongeschiktheid over een inkomen kunt beschikken. Om hierin te voorzien is het mogelijk om een ondernemers AOV af te sluiten.
Nieuwsgierig naar wat wij
voor je kunnen betekenen?

Deel deze pagina op: